Tutorial cadeaukaart houder

Gisteren, zondag, hadden we een relaxdagje thuis met het mooie weer. Het was heerlijk toeven in onze serre met alle deuren open. En dus heb ik weer lekker aan de tafel zitten experimenteren met de stempelset 'Work of Art'. Designpapier van Stampin' Up! heb ik nog niet, maar ik had nog genoeg mooi papier liggen voor een cadeaukaart houder. Deze is gemakkelijk te maken en leuk om te geven!

Gebruik voor de cadeaukaarthouder papier van 25 x 11 cm en score deze op de lange kant op 3, 10, 14 en 18 cm. De scorelijnen van 3 en 10 cm vouw je naar binnen, de scorelijn van 14 cm vouw je naar buiten en de scorelijn van 18 cm vouw je weer naar binnen. Zo ontstaat een 'flap' waar je straks de cadeaukaart in kunt steken. Deze flap plak je met een dun stukje dubbelzijdige tape aan elkaar vast, zover mogelijk aan de onderkant en de zijkanten. Ik heb tape van 0,5 cm nog doorgeknipt, zo dun moet het zijn. Natuurlijk kun je ook een goede lijm gebruiken. Wanneer je designpapier gebruikt is het meestal niet nodig om de binnenkant van de cadeaukaarthouder te beplakken met ander papier, maar het mag natuurlijk wel. De inkeping voor de cadeaukaart heb ik gemaakt met mijn snijapparaat, tot ongeveer een centimeter van de zijkanten af. Ook heb ik een halfronde inkeping gemaakt met mijn punch, zodat de cadeaukaart gemakkelijk uit de houder gehaald kan worden. De hoeken heb ik afgerond, maar dat is net wat je zelf mooi vindt.

Om de cadeaukaarthouder netjes dicht te maken heb ik een strook papier van 2 cm om de houder heen gevouwen. Aan de voorkant heb ik deze aan elkaar geplakt met een stukje dubbelzijdige tape en hierop heb ik een rondje geponst (dezelfde als voor de inkeping van de flap) en hierop heb ik de tekst 'just for you' gestempeld met in een iets lichtere tint een hartje (deze heb ik eerst op papier gestempeld en daarna pas op het rondje). Deze stempels komen allemaal van de set 'Work of Art'. De gebruikte stampin' pads zijn 'pumpkin pie' en 'real red'.


Mocht je nog vragen hebben over deze tutorial of over de producten, dan laat het me maar weten!

Geen opmerkingen