Een blauwe Kerst...

Genietend van onze welverdiende vakantie, duurt het natuurlijk toch niet lang voordat de knutselkriebels weer naar boven komen. En dus heb ik niet één maar twee kaarten gemaakt! Een beetje experimenteerkaarten eigenlijk. Ik wilde wat dingen uitproberen die ik nog nooit had gedaan en het resultaat is leuk geworden, maar het heeft nog wat 'finetuning' nodig.


De eerste kaart die ik heb gemaakt is een schudkaart. Ik heb hiervoor mica gebruikt, maar ik heb op YouTube alweer prachtig gereedschap voorbij zien komen waarmee je zelfs doorkijk schudkaarten kunt maken! Het heet 'Photo Fuse' geloof ik en dat is perfect te gebruiken bij bijvoorbeeld 'Project Life'. Of voor schudkaarten.


De tweede kaart die ik heb gemaakt is een niet-standaard kerstkaart. Wordt er voor kerstkaarten vaak groen en rood gebruikt, tegenwoordig zie je steeds vaker kleurvariaties hierin en dat vind ik persoonlijk wel mooi. Ik heb sneeuw gemaakt met wit glitterpoeder door mijn Tombo (lijm) te vermengen met water en dit met een waterpenseel op de kaart te spatten. Vervolgens heb ik er glitter overheen gestrooid en voilà... sneeuw! Ik moet deze techniek nog wat meer oefenen, maar ik vind de opzet van de kaart wel erg leuk.


Binnenkort krijg ik een geweldig mooie stempelset 'Garden in Bloom'. Ik heb ontzettend veel zin om hiermee aan de slag te gaan en het zal dan ook vast niet lang duren voordat ik de kaart op mijn blog deel!

Geen opmerkingen