De lijmen van Stampin´ Up! uitgelegd

Stampin´ Up! heeft verschillende soorten lijm die voor verschillende specifieke doelen gemaakt zijn. Daar wil ik wat meer over uitleggen, zodat je weet welke soorten lijm je voor welk project het beste kunt gebruiken. Voor alle lijmen van Stampin' Up! geldt dat ze zuurvrij zijn! Allereerst zal ik in onderstaande video de lijmen toelichten, maar je kunt alles ook nog eens rustig nalezen in de tekst.


Fast Fuse Adhesive #129025 (navulling #129027)


Een supersterke dubbelzijdige lijm die, zoals de naam eigenlijk al zegt, meteen vast zit. Geschikt voor kaarten met grotere/zwaardere embellishments en doosjes. De Fast Fuse moet wel op een bepaalde manier worden gebruikt, maar hierover vertel ik ook wat in de video (ongeveer bij 1 minuut 30 seconden). Let op: zorg dat je je project meteen op de juiste plek lijmt, want vast is vast! De Fast Fuse heeft een rol van 12 m en een navulling van 20 m!

Snail Adhesive #104332 (navulling #104331)


Een dubbelzijdige, permanente lijm die gemakkelijk aan te brengen is. Geschikt voor kaarten met
oplegvellen en lichtere projecten. Kan verwijderd worden met de Adhesive Remover. De Snail Adhesive heeft een refill van 12 m.

Mini Glue Dots #103683

Kleine 'druppels' lijm, klaar voor gebruik. Geen geurtjes rommel, of droogtijd. Gemakkelijk in gebruik, houden zelfs de zwaardere embellishments. Erg geschikt om een 3D effect op je projecten aan te brengen (bijvoorbeeld met bloemetjes of vlinders etc.). Er zitten 300 dots in een doosje.

Stampin' Dimensionals #104430

Dubbelzijdige, zelfklevende schuimdots voor diepte en dimensie aan je project. Gemakkelijk in gebruik, sterke binding. Er zitten 300 dots in een verpakking.

Crystal Effects #101055


Hiermee kun je een mooie, glanzende look creëren op je plaatjes, papier etc. Zorgt voor een mooie afwerking van je project! Werkt tevens als lijm.

Multipurpose Liquid Glue (Tombo) #110755

Een veelzijdige, sterke lijm die je net even wat ruimte geeft om eventueel nog wat te schuiven met je papier. Maar eenmaal vast is vast! Geschikt voor glitter en andere embellishments. Ook geschikt voor doosjes. De lijm droogt doorzichtig op. Het flesje heeft een zijde met een fijne punt en een zijde met een wijdere punt. Je hoeft maar weinig van de lijm te gebruiken waardoor een flesje lekker lang meegaat. Tip! Gebruik deze lijm wanneer jouw clear-mount stempels niet goed aan jouw clearblocks blijven plakken (alleen wanneer je de stickers op de stempels hebt geplakt). Breng een beetje van de lijm aan op de stickerzijde van de stempel. Laat het drogen en dan blijven de stempels wel plakken aan de clearblocks.

Stampin' Glue Sticks #130654


Een zeshoekige lijmstick waarmee je alle hoekjes van je project gemakkelijk kunt bereiken. Droogt snel. Er zitten twee sticks in één verpakking. 

2-Way Glue Pen #100425

Zoals de naam al zegt kun je deze lijm op twee manieren gebruiken. Als tijdelijke lijm wanneer je de lijm eerst laat drogen (dan wordt het een soort 'sticky note') en permanent als je het papier meteen plakt. Ook is deze lijm perfect om bijvoorbeeld glitter aan te brengen. Tip! Gebruik deze lijm wanneer jouw clear-mount stempels niet goed aan jouw clearblocks blijven plakken (alleen wanneer je de stickers op de stempels hebt geplakt). Breng een beetje van de lijm aan op de stickerzijde van de stempel. Laat het drogen en dan blijven de stempels wel plakken aan de clearblocks.

Tear & Tape Adhesive #138995


Een sterke, dubbelzijdige tape die je niet hoeft te knippen maar kunt scheuren. Geschikt voor doosjes en de zwaardere projecten. Gemakkelijk in gebruik. Een rol heeft 24,7 m tape.

Fine Tip Glue Pen #138309


Perfect voor het lijmen van kleine embellishments, glitter en gedetailleerde plaatjes door de zeer fijne punt. In de dop zit een naald die in de punt past, om uitdroging van de lijm te voorkomen. Je hoeft maar weinig lijm te gebruiken.

Sillicone Craft Sheet #127853


Gemakkelijk in gebruik voor het in elkaar zetten van embellishments etc. Druppel wat lijm op het craft sheet en zet zo gemakkelijk je embellishment in elkaar. Of maak met je Crystal Effects een sneeuwrand, laat deze drogen en hang deze voor je raam ('Hearth & Home Thinlits Dies #139666). Maar je kunt deze ook gewoon als onderlegger gebruiken wanneer je projecten in elkaar zet en geen lijm wilt knoeien op je tafel etc.

Adhesive Remover #103684

Iedereen knoeit wel eens een keer wat lijm. Met deze Adhesive Remover kun je gemakkelijk restjes lijm netjes verwijderen.

Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb gegeven wat de lijmen van Stampin' Up! te bieden hebben en voor welke projecten ze geschikt zijn. Mocht je toch nog vragen hebben, dan mag je deze natuurlijk altijd stellen!


Geen opmerkingen