Winter Wonderland à la chique...

Leent de stempelset 'Snow Place' zich heel goed voor grappige kaarten, de stempelset 'Wonderland' leent zich juist weer voor hele sjieke kaarten, vooral met het bijbehorende DSP en vellum erbij. Strooi er nog wat embossingpoeder overheen (ja sorry, het is Sinterklaastijd, ik blijf toch een beetje in de sfeer, ha ha) en je hebt prachtige kerstkaarten! De stempelset had ik al meerdere keren gebruikt, maar het DSP bleef eigenlijk maar liggen. Niet omdat ik het niet mooi vond of me er geen raad mee wist, maar meer omdat ik het juist zó geweldig vond dat ik het bijna zonde vond om te gebruiken. Eenmaal de eerste 'knip' in het papier gezet was het hek van de dam! Ik kan je wel vast verklappen dat slechts een 'elite' groepje met Kerst deze kaarten krijgt... ; - )


Voor deze kaart heb ik als basis 'Basic Black' Cardstock gebruikt en een strip 'Winter Wonderland' DSP aan de zijkanten geplakt en een strip 'Gold Foil'. Met de stempelset 'Gorgeous Grunge' heb ik de vlekjes gestempeld en deze in goud geëmbossed, evenals de tekst. De bomen heb ik in 'Basic Black' (Archival) gestempeld. Het zwarte strikje heb ik met de 'Gold Metallic Thread' een aantal keren omwikkeld en vervolgens aan de achterkant lekker rommelig vastgemaakt.


Deze kaart heb ik wat simpeler gehouden door één laag 'Basic Black' Cardstock te gebruiken. Met de lijn van de ballonnen van de 'Celebrate Today' stempelset en met de vlekjes weer van de 'Gorgeous Grunge' stempelset heb ik de kaart wat extra's gegeven met zilver embossingpoeder. De tekst heb ik juist weer met goud embossingpoeder gedaan van de stempelset 'Teeny Tiny Sentiments', omdat in de bloem kleine gouden stipjes verwerkt zitten. Deze bloem heb ik gemaakt met de 'Festive Flower' Builder Punch en het 'Winter Wonderland' DSP. De blaadjes heb ik gemaakt met 'Silver Glimmer Paper' en het hart van de bloem met iets uit mijn oude collectie, maar hiervoor zou je heel mooi de 'Iced Rhinestone Embellishments' kunnen gebruiken.Deze laatste kaart is mijn favoriet! Ook hier heb ik 'Basic Black' Cardstock als basis gebruikt. Daarop heb ik een 'Whisper White' Cardstock oplegvel geplakt, vervolgens een oplegvel van de 'Winter Wonderland' DSP en daarop weer een oplegvel 'Whisper White' Cardstock. Deze heb ik een centimeter kleiner gehouden zodat je het DSP goed kunt zien. Hierop heb ik eerst met behulp van de 'Stamp-a-ma-jig' de bomen in 'Basic Black' gestempeld om deze vervolgens (nadat de inkt droog was!) nog een keer met embossinginkt te stempelen en met glitterpoeder te embossen. Het resultaat is letterlijk en figuurlijk schitterend! De tekst komt wederom van de 'Teeny Tiny Sentiments' stempelset met hieronder een rijtje 'Rhinestone Basic Jewels'. Om de kaart af te maken heb ik een strik met in het midden een embellishment onder de bomen geplakt. Ook hier zou je de 'Iced Rhinestone Embellishments' kunnen gebruiken.

Nou, het is een heel verhaal geworden. Mocht je nog vragen hebben over deze projecten of de gebruikte producten, dan hoor ik het graag!

Geen opmerkingen