-->

Voor de startende hobbyist

Wanneer je net begint met het maken van kaarten of scrapbooken en je hebt nog geen (of niet alle) spullen in huis, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Want wat heb je nu wel of niet nodig? Een goede basis is altijd fijn en daarom heb ik een startpakket samengesteld waarvan ik denk dat het een goed uitgangspunt is om mee te beginnen. Ik hou hierbij de Stampin' Up! jaarcatalogus aan, zodat je dit ook gemakkelijk kunt terugvinden.

Colour Collections, pagina 135: A4 Cardstock en Classic Stampin' Pads

Dit is natuurlijk de basis waarmee je je kaarten maakt. Je begint met 'Whisper White' of 'Very Vanilla' om op te stempelen en daar voeg je een kleur aan toe. Enveloppen kun je eventueel ook zelf maken met de 'Envelope Punch Board'. In de Stampin' Up! catalogus kun je ook 'Designer Series Paper' (DSP) vinden. Stampin' Up! heeft het zo gemakkelijk voor je gemaakt, dat van de kleuren die in het DSP zitten er een 'Cardstock Pack' is gemaakt. Hierin zitten 24 vellen van 8 stuks in 3 verschillende kleuren. Zo hoef je zelf niet na te denken hoe je nu wat moet combineren, maar ben je verzekerd van een goede kleurcombinatie!Adhesives (lijmen), pagina 156

Een goede lijm is essentieel, maar mijn favoriete lijm is wel de 'Multipurpose Liquid Glue' die niet alleen super sterk is, maar ook nog eens behoorlijk lang meegaat. Voor het beschermen van mijn werkoppervlak leg ik altijd een 'Sillicone Craft Sheet' onder mijn project, waar mijn project niet aan blijft plakken en ook de 'Adhesive Remover' is erg fijn, waarmee je lijmresten heel gemakkelijk kunt verwijderen (én rafeltjes aan papier ook!). Moet je nu uit al deze lijmen één of twee lijmen kiezen, dan zou ik voor de 'Liquid Multipurpose Glue' en de 'Stampin' Dimensionals' gaan en langzaam uitbreiden naar wat meer soorten lijm. Op mijn YouTube kanaal staat een filmpje waarmee ik de soorten lijm wat meer uitleg.


Tools (gereedschappen), pagina 164 t/m 170 en 176

Wanneer je graag doosjes etc. maakt, dan is de 'Simply Scored Scoring Tool' een must have! Maak je voornamelijk kaarten, dan kun je ook goed vooruit met de 'Stampin' Trimmer', waarmee je ook kunt scoren. Met de 'Stamp-a-ma-jig' kun je je stempels perfect positioneren wanneer je gebruik maakt van clear-mount stempels of houten stempels. De 'Stampin' Scrub' en 'Stampin' Mist' zijn bedoeld om je stempels goed en gemakkelijk schoon te houden. De 'Big Shot' is geweldig om te hebben, maar het is ook heel goed mogelijk om als startende hobbyist kaarten te maken zonder de 'Big Shot'.Ik hoop dat ik hiermee een beetje duidelijkheid heb kunnen geven, maar mocht je nog vragen hebben dan stel ze gerust! Tot slot wil ik mijn eigen persoonlijke basislijst hieronder weergeven, zodat jullie kunnen zien welke producten ik altijd gebruik bij het maken van mijn kaarten en projecten. Deze producten zal ik niet meer standaard vernoemen bij mijn blogberichten.

Stampin' Sacha basisproducten